سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه»، کتاب یاد شده در چهار فصل تدوین یافته که عبارتند از: «مدل ها و الگوهای تصمیم گیری در سیاست خارجی»، «الگوی تصمیم گیری در سیاست خارجی جمهوری اسلامی»، «آسیب شناسی تصمیم گیری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و بحثی درباره ضرورت ها»، «مطالعه موردی تصمیم گیری در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران؛ پذیرش قطعنامه 598».
سیاست خارجی از پیچیده ترین حوزه های مطالعاتی است و در این میان بررسی تصمیم گیری نخستین گام برای شناخت معنا و پیچیدگی های آن به شمار می رود. الگوهای تصمیم گیری با ساده سازی محیط پیچیده سیاست خارجی، متغیرهای دخیل، نحوه ارتباط و نتایج حاصل از آنها را نشان می دهند.
این کتاب الگوی تصمیم گیری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را در سه سطح مورد بحث قرار داده است؛ در لایه نخست برخلاف تفسیر کم مایه مدل عقلانی تصمیم گیری با ارائه تفسیری موسع از عقلانیت وجوه متمایز کننده منطق تصمیم گیری و اقدام تصمیم گیر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را با نوع اصلی الگوی عقلانی تصمیم گیری مشخص کرده است.
در لایه دوم به ساختار تصمیم گیری، ویژگی های متمایزکننده آن نقش و اهمیت عناصر مختلف در سلسله مراتب تصمیم گیری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
در سطح سوم، جهت گیری تصمیم های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نسبت به محیط پیرامونی و رویه تجدیدنظر طلبی آن نسبت به ابعاد ساختاری، نهادی و هنجاری نظام بین الملل را مورد توجه قرار داده است.
کتاب «الگوی تصمیم گیری در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» به قلم غلامعلی سلیمانی با شمارگان 300 نسخه و قیمت 30000 تومان منتشر شده است.